Haber Yazıları


14
AVUKATLIK KANUNU’NUN 35/3 MADDESİ GEREĞİ AVUKAT BULUNDURMA ZORUNLULUĞU BULUNAN ANONİM ŞİRKET VE YAPI KOOPERATİFLERİ İLE İLGİLİ DUYURU
1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35. maddesinin üçüncü fıkrası “ Dava açmaya yeteneği olan herkes kendi davasına ait evrakı düzenleyebilir, davasını bizzat açabilir ve işini takip edebilir. Ancak, Türk Ticaret Kanunu’nun 272 nci maddesinde ön görülen esas sermaye miktarının beş katı veya daha fazla esas sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatifleri sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorundadır. Bu fıkra hükmüne aykırı davranan kuruluşlara Cumhuriyet savcısı tarafından sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için, sanayi sektöründe çalışan onaltı yaşından büyük işçiler için suç tarihinde yürürlükte bulunan, asgarî ücretin iki aylık brüt tutarı kadar idari para cezası verilir.” hükmüne yer vermiştir.
Bu yasal düzenlemelere göre; esas sermayesi 250.000,00 TL ve üzeri olan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorunda oldukları önemle duyurulur.
Okunma Sayısı: 974
resim
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017