Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza ulaşan duyuruda; Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bildirimde, 4458 sayılı Gümrük Kanunu uyarınca gerçekleştirilen gümrük işlemlerinden kaynaklı vergi ve ceza borçlarının yükümlüler tarafından elektronik ortamda görüntülenebilmesini sağlamak üzere Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sisteminin devreye alındığı, https://www.ticaret.gov.tr/uygulamalar adresi üzerindeki "Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi" bağlantısı yardımıyla BİLGE sistemi kullanıcı adı ve şifresi ya da "e-devlet şifresi" ile sisteme erişimin mümkün bulunduğu belirtilmiştir.
Konuyla ilgili olarak; Ticaret Bakanlığı ve TÜRKSAT tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yukarıda adı geçen sistemlerin e-Devlet Platformuna entegrasyonu tamamlanmıştır.
Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi ve Geri Verme veya Kaldırma Talep Yönetimi Sistemine 19.04.2022 tarihi itibariyle e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlanması mümkün olabilecektir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,