Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen bir yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı’nın bir yazısına atfen Irak'ın Erbil, Duhok ve Süleymaniye illerini kapsayan bölgesel yönetimin ihtiyaç duyduğu ve ilk aşamada Ek’te sunulan listede belirtilen ürünler ve miktarlardaki ilaç alımı için Temmuz ayında ihale duyurusunun yapılmasının planlandığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda ilgi duyan firmaların konu ile ilgili olarak aşağıda belirtilen kişi/kurum ile irtibata geçebileceği ifade edilmektedir.

Bununla birlikte ilgili yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından firmaların bölgesel yönetim yetkilileri ile yapacakları görüşmelerde teknik bilgi paylaşımı ve ticari konularda ihtiyatlı hareket etmesi, süreç içerisinde Erbil Ticaret Ataşeliği ile temas halinde bulunması ve olabildiğince peşin ödeme yöntemini tercih etmesinin önemli olduğu vurgulanmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,