Değerli Üyemiz,

Türkiye Çevre Ajansından Birliğimize iletilen ekli yazıda; Depozito Bilgi Yönetim Sisteminin (DBYS) kurulması ve işletilmesi konusunda Türkiye Çevre Ajansı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında piyasaya süren konumundaki firmalar için ‘'DBYS Ön Kayıt Ekranları'' hazırlanarak faaliyete alındığı ve web sitesi üzerinden duyurusu yayınlandığı belirtilmektedir.

Zorunlu Depozito Yönetim Sistemi kapsamında 0,1 litre ile 3 litre dahil hacme sahip tek kullanımlık ambalajlı ürünleri Piyasaya Sürenlerin Depozito Bilgi Yönetim Sistemine Ön Kayıt işlemleri 05.09.2022 tarihi itibari ile başlamıştır. Cam, pet, alüminyum ürün piyasaya süren firmaların tamamının kayıt edilmesi gerekmektedir.

Piyasaya Sürenlerin 30.09.2022 tarihine kadar ön kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Söz konusu duyuru ve "KULLANICI GİRİŞİ" platformuna https://tuca.gov.tr/duyuru/depozito-bilgi-yonetimsistemi-dbys-on-kayit-duyurusu/24 adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,