BAŞKAN MEÇİKOĞLU; TOBB NEFES KREDİSİ ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE SUNULDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Denizbank ve Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle hayata geçirilen “NEFES KREDİSİ” Bucak Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ve Denizbank Bucak Şubesi Müdürü Harun Karagöz tarafından tanıtıldı.

Başkan Meçikoğlu yaptığı açıklamada; Üye işletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde Odalarımız ve Borsalarımızın katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatıldı. Koronavirüsün ekonomimiz üzerindeki etkilerinin hafifletilmesinin amaçlandığı Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında imzalanmıştır. Bu çerçevede, oda ve borsa üyeleri, Denizbank şubelerin tamamından başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir. KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan, açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir.” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası olarak TOBB Nefes Kredisinde Üyelerimize destek olmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte katkı sağladık. TOBB’un aktaracağı kaynak ile birlikte üyelerimize sağlanacak kredi imkanının, Koronavirüsün işletmelerimiz üzerinde yaşattığı olumsuz etkiyi bir nebze olsun hafifleteceğine inanıyorum. Projeye destek veren Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Kredi Garanti Fonu Türkiye yönetimine teşekkür ediyorum.”
TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı sonuna kadar faiz ve ana para ödemesi yapılmayacak, ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.
TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

Denizbank Bucak Şubesi Müdürü Harun Karagöz yaptığı açıklamada; KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakârlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgâh, dükkân, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazananlara bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile TOBB Nefes Kredisini hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz.”

Nefes Kredisi koşulları

•Cirosu 25 milyon liranın altında olan üyelerimiz başvurabilecek.
• Kredi üst limiti 50 bin TL olacak.
• 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz olacak.
• Ödemeler, 2021’de 12 ayda, aylık eşit taksitle yapılacak.
• Kredinin brüt faiz oranı yıllık %7,50 olacak.
• Vergi-SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek.
• 50 bin TL için 150 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacak.
• KGF kefaleti için mevzuat gereği %0,75 komisyon alınacak.

Krediye başvurmak için gerekli olan “NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİNDİR” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Faaliyet belgesi ile Denizbank Bucak Şubesine gidilerek kredi başvurusunda bulunabileceklerdir.