Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Meçikoğlu mesajında; “Bugün tüm dünyada yaşanan savaş ve benzeri olumsuzların karşısında vatan olgusunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Millet olmamızın nişanesi olan ve destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden dizelere taşıyan İstiklal Marşımızın mısralarında bu aziz milletin kahramanlık hikâyesi ve vatan sevgisi betimlenmektedir.  İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde rahmetle yâd ettiğimiz Burdur ilk Milletvekilimiz ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milletine hediye ettiği, Türk Milletinin ebedî sesi olan İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Bizler de İstiklal Marşımızın önemi ve taşıdığı değeri gelecek nesillere aktarma gayretindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ve kurtuluş savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.’’ ALLAH BU MİLLETE BİR KEZ DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN..”ifadelerini kullandı.