BURASI BUCAK,

BURADA İŞ VAR

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, iş insanlarına “İstihdam Seferberliği 2019” destek ve teşviklerinden yararlanmaları çağrısı yaptı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019”da iş insanlarına farklı alanlarda destek verilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 Oda ve Borsa’nın İstihdam Seferberliği 2019’a tam destek verdiğini aktaran Başkan Meçikoğlu, “Bucak Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de İstihdam Seferberliği’nin ülkemiz için yararlı olacağı düşüncesindeyiz. ‘Burası Bucak, Burada İş Var’ diyerek İstihdam Seferberliği’ni yaygınlaştıracağız. İş insanlarımıza devletimizin sunduğu desteklerden yararlanmalarını öneriyorum. Bu seferberlikle kazanan iş dünyamız, çalışanlarımız ve Türkiye olacak” şeklinde konuştu.

TOBB ev sahipliğinde geniş bir katılımla yapılan tanıtım toplantısında açıklanan teşvik paketinin başlıkları şöyle:
1- Yeni İstihdama Ücret Desteği
2- Yeni İstihdamın SGK Prim ve Vergisine Destek
3- Kısa Çalışma Ödeneği
4- Asgari Ücret Desteği
5- Düzenli Ödemeye Devamlı Destek
6- Kalkınmaya İlave Destek
7- Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği
8 - İhtiyacınıza Uygun Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek

Detaylı Bilgiler: http://istihdamseferberligi.org adresinde.