Haber Yazıları


12

 BAŞKAN MEÇİKOĞLU’NUN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABÜLÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Birinci Meclis Burdur Milletvekilimiz, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mısralara döktüğü İstiklal Marşımızın Kabulünün 99. Yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Meçikoğlu mesajında; Kurucu Meclis'te Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu eşsiz destanı bizlere hediye Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyor, İstiklal Marşımızın Kabulünün 99. Yıldönümünü kutluyorum. Başta İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyorum”dedi.

 

Okunma Sayısı: 1475
resim
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017