Haber Yazıları


04

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 27.12.2023 tarihli ve 13977 sayılı yazıda,

İlgide kayıtlı yazıda ülkemizin 2021-2027 döneminde Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına iştirak ettiği belirtilmektedir. Programın uygulama alanı Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerimizi kapsamaktadır. Söz konusu programın ulusal otorite görevini yürütmekte olan AB Başkanlığı tarafından bahse konu programın 103,6 milyon avro tutarındaki birinci teklif çağrısı 15 Aralık 2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Program kapsamında ülkemiz ve havzadaki diğer program ülkelerinden uygun kurum ve kuruluşların ortaklaşa hazırlayacakları projeler desteklenecektir Programa ve teklif çağrısına ilişkin ayrıntılı bilgi notu ekte takdim edilmektedir.

Bu itibarla, ''Daha Rekabetçi ve Daha Akıllı Bir Akdeniz'', '' Daha Yeşil, Düşük Karbonlu ve Dirençli Bir Akdeniz'', ''Daha Sosyal ve Kapsayıcı Bir Akdeniz'', ''Akdeniz İçin Daha İyi İşbirliği Yönetişimi'' öncelikleri altında rekabetçilik, akıllı teknolojiler, enerji verimliliği, iklim değişikliği, afet yönetimi, suya erişim gibi alanlarda proje sunmak mümkün olacaktır.

Saygılarımızla.

Okunma Sayısı: 144
resim
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017