Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB ETÜ arasında imzalanan mesleki eğitim işbirliği protokolü kapsamında 81 İldeki proje okulları arasında yer alan Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ögrencilerinden 18. Uluslararası Gastronomi Festivalinde Bucak’ımıza ve tüm Burdur ‘umuza gurur yaşatan başarı.
22-25 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul evsahipliğinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) İşbirliği ile düzenlenen 18. Uluslararası Gastronomi Festivaline katılan Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ögrencileri Bucakımıza gurur yaşattılar.
51 Ülkeden firmalar ile yerli ve yabancı yarışmacıların yanısıra, Dünya Çapında 150 Jüri Üyesi katılım sağladığı Festivale, İlimizden Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri 10 ve 12. Sınıflarlardan 11 öğrenci katılım sağlayarak elde ettikleri başarılarla İlimize gurur yaşattılar.
Öğrenciler 3 gün süren lise düzeyindeki yarışmalarda çeşitli kategorilerde toplamda 6 Altın, 3 Gümüş ve 2 Bronz Madalya alarak ilimizi başarılı bir şekilde temsil etme başarısı gösterirlerken Burdur ilimiz ve Bucak İlçemizin yöresel yemeklerinin ülke genelinde ve Dünya çapında tanınmasına katkıda bulundular. Ayrıca Festival sürecince yaptıkları sunumlar sırasında yerli ve yabancı jüri üyelerine Bucak Salebi ikramında bulundular.
18.İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Dünya Şefler Birliği WACS Yarışmaları 1. gününde
Lise Düzeyi Aşçı Balık Yarışma Kategorisi "Vişne Soslu Poşe Levrek" ile Hatice ÇALIŞKAN "Gümüş Madalya"
Lise Düzeyi Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışma Kategorisi "Zabaglione" ile Zekiye Nur ÖĞDEM "Bronz Madalya"
Lise Düzeyi Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışma Kategorisi "Taş Kadayıf" ile Asudenaz GÜMÜŞ "Gümüş Madalya"
Lise Düzeyi Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışma Kategorisi "Sufle" ile Eda KARAGÖZ "Altın Madalya"
Lise Düzeyi Aşçı Makarna Yarışma Kategorisi "Gayduma" ile Sibel AKALIN "Altın Madalya" kazanmışlardır.
Yarışmanın 2. gününde
Lise Düzeyi Ana Yemek Yarışma Kategorisi "Mavi Haşhaşlı Kuzu Glaze
Üzerine Vasabi Soslu Kalamar
Yanına Kestane Püresi" ile Hatice DERİNDERE "Gümüş Madalya",
Lise Düzeyi Ana Yemek Yarışma Kategorisi "Tarhanaya Bulanmış Kuzu Şinitzel yanına Fırında Patates Brokoli ile Ayşenur GÖKOĞLU "Bronz Madalya"
kazanmışlardır.
Yarışmanın 3.gününde Pratik Gençler Pizza ve Pide Yarışması
"Mevlana Pide" ile Lemannur GÖKOĞLU "Altın Madalya",
Yılın En İyi Lisesi Ekip Yarışması Kategorisine 3 kişilik ekip katılım sağlanmış "Kıtır Ekmek eşliğinde Babagannuş, Etli Keşkek, İrmikli Tatlı" İle " Beyza TOPALAK, Damla ÖZALP, Arifenur MAĞATUR" Altın Madalya kazanmışlardır.
Öğrencilerimiz Toplam da 6 Altın Madalya
3 Gümüş Madalya
2 Bronz Madalya ile yarışmayı tamamladılar.
Başkan Meçikoğlu da yaptığı açıklamada; dereceye girerek madalya alan başarılı öğrencilerimiz ve ailelerini, proje okulumuzun değerli öğretmenlerini tebrik ediyorum. Genç kardeşlerimizle gurur duyuyoruz” “şeklinde konuştu.